Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ  O πίνακας που μου άρεσε από την επίσκεψη μας στην Εθνική πινακοθήκη ήταν  του ζωγράφου Γιώργου Ιακωβίδη «Τα πρώτα βήματα».
Αυτός ο πίνακας μου άρεσε για πολλά πράγματα.
Μου άρεσε η φωτεινότητα που έδωσε ο ζωγράφος, οι λεπτομέρειες που έχει κάνει, ακόμη ότι 
ο Γ. Ιακωβίδης  έχει βάλει το αγαπημένο του χρώμα το κόκκινο ,στο κουβάρι πάνω στο τραπέζι ,που είναι τόσο ζωντανό. Πιο πολύ μου άρεσε η ίδια η  εικόνα που η γιαγιά κρατάει το μωρό πάνω στο τραπέζι και εκείνο αρχίζει να κάνει τα πρώτα του βήματα.
                                                                                     Αναστασία

  Στην Πινακοθήκη μου άρεσε ο πίνακας του Γ.Ιακωβίδη «Παιδική συναυλία».
 Μας παρουσιάζει μερικά παιδιά σ΄ένα δωμάτιο που παίζουν μουσική,για να διασκεδάσουν ένα μικρό κοριτσάκι που το κρατάει η μαμά του. Ένα αγόρι παίζει τύμπανο,ένα άλλο τρομπέτα κι ένα α΄΄λο κρατάει σαν μουσκικό όργανο ένα ποτιστήρι.Το τέταρτο παιδί δε φαίνεται τι όργανο κρατάει. Στο βάθος μπροστά στο παράθυρο υπάρχει κι ένα κορίτσι που κοιτά χαμογελαστό.
 Τα παιδιά φορούν κοντά παντελόνια και πουκάμισα, είναι ξυπόλητα και φαίνεται να το διασκεδάζουν.   Το σπίτι φαίνεται πέτρινο με ξύλινο πάτωμα.Από το ταβάνι κρέμεται μια λάμπα πετρελαίου σαν φωτιστικό.
  Μου έκανε εντύπωση ο πίνακας για τα χρώματα που έχει.Ενώ όλα φαίνονται καφετιά, το φόρεμα του μικρού κοριτσιού,που το κρατάει η μαμά του ,είναι κατακόκκινι και σου τραβάει την προσοχή. Ακόμη ξεχωρίζουν τα χρωματιστά μπουμπούκια στα παράθυρα και το κοκκινωπό ποτιστήριπου κρατάει το ένα παιδί.
 Διάβασα ότι είναι ο διασημότερος πίνακας του Ιακωβίδη,
                                                                                           Αντώνης

Οι παρουσιάσεις συνεχίζονται.............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου