Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΑΝΝΗ ΡΕΜΟΥΝΔΟ



Μια ομαδική φωτογραφία από τη συνάντηση μας με το
Γιάννη Ρεμούνδο


Στις 22 Μαρτίου 2012 επισκεφτήκαμε τη Δημοτική βιβλιοθήκη και γνωρίσαμε έναν από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων, τον κ.Γιάννη Ρεμούνδο.
Ο Γιάννης Ρεμούνδος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1950 και έζησε και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Από τα παιδικά του χρόνια,έδειξε μια κλίση προς το βιβλίο, στην αρχή διαβάζοντας πολλά βιβλία. Όπως μας διηγήθηκε το πρώτο βιβλίο που διάβασε, το θρησκευτικού περιεχομένου Φαβιόλα, το διάβασε σε ηλικία 9 χρόνων. Έκτοτε δέθηκε με το βιβλίο με δεσμούς μοναδικούς.
Τελείωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο και ξενιτεύτηκε για να ζήσει κατά σειρά στη Δανία, τη Γιουγκοσλαβία και τη Γερμανία από που γύρισε και έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στα Χανιά και στο Ηράκλειο της Κρήτης, κάνοντας διαφορετικές δουλειές, που του επέτρεπαν να έχει ελεύθερο χρόνο για να γράφει βιβλία.
Το πρώτο του βιβλίο, το έγραψε σε ηλικία 30 χρόνων και ήταν μια συλλογή των προσωπικών του εμπειριών που προορίζονταν κυρίως για μεγάλους αναγνώστες και είχε τίτλο “Από πού πάνε στην οδό Δεληγιάννη”.
Αργότερα κατάλαβε πως είχε μεγαλύτερη κλίση στο παιδικό βιβλίο και έτσι ξεκίνησε ναι σκιαγραφεί χαρακτήρες παιδιών που ενώ είναι φοβισμένοι και δειλοί, όταν αργότερα μεγαλώσουν, μέσα από διάφορες καταστάσεις αποκτούν αυτοπεποίθηση.
Κάποια στιγμή μας εκμυστηρεύτηκε ότι θα ΄θελε να γίνει πιανίστας , ενώ αγαπημένη του ασχολία τελευταία είναι η φωτογραφία κλασική και ψηφιακή. Τις φωτογραφίες του τις εκθέτει στο κοινό.
Είναι ένας καλός άνθρωπος με έντονη και προχωρημένη για την ηλικία του προσωπικότητα, που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά..
Μιλήσαμε μαζί του και μάθαμε πολλά πράγματα για το πώς φτιάχνεται ένα βιβλίο.Νιώσαμε οικειότητα και συμπάθεια αμέσως μόλις ξεκίνησε η συζήτηση.Δραματοποιήσαμε την περιπέτεια ενός μικρού σπουργίτη,του άγριου Χουάν....

Νιώθουμε υπερήφανοι που σε γνωρίσαμε και συνομιλήσαμε μαζί σου Γιάννη Ρεμούνδε.

Για τους μαθητές της Στ΄ τάξης , Τάσος Ακριβός

Η συζήτηση έχει αρχίσει

Και όλοι παρακολουθούν με προσοχή

Οι απορίες και τα ερωτήματα δεν αργούν.....

Η ιστορία του άγριου Χουάν ήταν για μας αφορμή για δραματοποίηση
και διασκέδαση
Σιγμιότυπο από τη δραματοποίηση της ιστορίας που μας διάβασε ο Γιάννης Ρεμούνδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου